2012. április 23., hétfő

Lisztmentes mini tortácskák málnával és lágy tejszínhabbal

Mekkora öröm mikor megtalálsz egy doboz málnát amit Anyukád tett a fagyasztóba?Nekem nagy :-) Főleg ilyenkor mikor még nincs.Vagyis biztosan van mert mindig mindent lehet kapni csak nálunk az nem tartozi ka megfizethető kategóriába.A panna cotta mellett elkészült 6 db kosárka.A sütőformát nemrég kaptam,nem használtam még hát itt az alkalom,hogy felavassam.Lisztmentes piskóta kosárkák készültek elsőként.





Hozzávalók 6 kosárkához:

Tészta:
1 tojás.1/2 dl tej vagy víz,1 ek olaj,1,5 ek dw porcukor,2 ek kakaópor,1 ek darált dió,1 kávéskanál sütőpor

Cukrot tojással kikeverjük és hozzáadjuk a többi hozzávalót majd homogén masszát keverünk.A sütőformát kivajazzuk és a tésztát elosztjuk .Forró sütőben 10 perc alatt megsült.

Hab: 2 dl tejszín,1/4 rúd vanília kikapart magja,1 zöld citrom reszelt héja,kevés édesítő.

Tejszínt habbá verjük a cukorral,vaníliával,citrom reszelt héjával.

A kisült mini tortácskákra habzsákkal rányomjuk a tejszínt és gyümölccsel díszítjük.Málnát és mangót használtam.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszták lettek és főleg finom! Most én sem haragudnék meg ha megkínálnál egy darabkával!:-))

    VálaszTörlés
  2. Hihi, én is el tudnám viselni ebéd után :-) És nekem is van "olyan" málnám!!

    VálaszTörlés