2012. február 4., szombat

Zöldborsófőzelék sajtos zöldséges húspogácsával

Mindenképpen főzeléket szerettem volna ma készíteni.KB 25 percem volt az ebédre.El is készült.Tudom van akinek ez a főzelék csak paprikásan rántással megfelelő.Én életemben nem csináltam még rántást és nem is szeretem.Nehéz nekem az étel ami azzal készül.Habartam DW sütőliszttel tejjel.
Isteni fincsi lett.



Hozzávalók:

450 gr zöldborsó
só,bors
petrezselyem
natur vega mix
édesítő
Dw liszt vagy keményítő
tej


A borsót feltettem 6 dl vízben főni.Hozzáadtam 1 ek natúr vega mixet,sót,borsot,4 szem édesítőtablettát,1 ek petrezselymet.Mikor puha akkor behabarom.DW liszt,tej és a főzővízből pár kanál.Habverővel elkeverem és a főzelékhez adom.Kiforralom és tálalom a zöldséges húspogácsával. Ha besűrüsödött már tálalhatjuk is pl. tükörtojással.
Nagyon kellemes, bársonyos lett. Próbáljátok ki.:-)

Húspogácsa:30 dkg darálthús
reszelt répa,1 marék zabpehely,só,bors,petrezselyem.fokhagyma,sajtkockák.Összegyúrni és kiolajozott serpenyőben pogácsákat sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése