2012. február 11., szombat

Sütőtökös-juhtúrós házi ravioli baconos sajtmártással

Rettenetesen szeretem a tésztákat!Úgy vagyok vele mint a Drága Gombóc Artúr a csokoládéval.Kerek,szögletes,töltött,töltetlen,hosszú,széles,üreges,tömör mind mind finom:-)Nemrég egy házi tortellini készült és ez annyira sikeres lett,hogy a Helyi Téma gasztro részében is megjelent a DW választása alapján.


Tészta:30 dkg liszt vagy DW sütőliszt vagy DW tésztaliszt nálam most Zéró6 és zabliszt keveréke)
3 tojás
1 dl víz
1 kanál só

Összegyúrni és állni hagyni 2 órát. Kinyújtani négyszögekre vágni és a töletéket a közepére tenni.Háromszögre hajtani,széleit bevizezni,hogy tapadjon és összenyomni.a 2 szemközti sarkát összenyomni és kész is a tortellini forma.
Töltelék:25 dkg juhtúró,párolt sütőtök villával összenyomva,só,bors,szerecsendió,
5 dkg reszelt sajt.
Szósz:2 dl tejszínben felolvasztani 1 marék sajtot és belereszelni 1 gerezd fokhagymát.Só,bors,Felforraljuk és ehetjük is.
Ebbe is kerülhet sütőtök püré.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése