2012. február 12., vasárnap

Sárgaborsó főzelék sűrítőanyag hozzáadása nélkül



A sárgaborsó a hüvelyesek egyik legegészségesebb fajtája. Nem csupán magas a fehérje, B vitamin és rost tartalmuk, de szinte teljesen zsírmentes. A felesborsó vagy sárgaborsó főzelék egy nagyon egészséges étel, amelyet érdemes rendszeresen fogyasztani. A felesborsó csökkenti a koleszterin szintet, alacsony glikémiás indexe stabilizálja a vércukrot, isoflavone tartalma pedig megelőzheti a rákosodást..
A zöld felesborsó és a sárgaborsó főzelék elkészítése azonos és roppant egyszerű. Az alábbi recept rántás nélkül készül, azaz lisztmentes – így lisztérzékenyek és diétázók számára is megfelel.
CH:53/100 gramm




25 dkg feles zöld vagy sárgaborsó
2 db babérlevél
1L víz
2-3 füstölt kocka vagy füstölt hús,csont stb.

Elkészítés

Előző nap áztassuk be a borsót.
Szűrjük le a beáztatott borsót és mossuk át alaposan.
Fedő alatt főzzük pépessé kb 1 órán át.
kavarjuk meg néha-néha, ha szükséges, adjunk hozzá még vizet.
Amikor puha, vegyük ki a babérlevelet, és robotgéppel turmixoljuk össze.Maradhatnak benne darabok is.Önmagát sűríti,felesleges liszt és egyéb bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése