2012. február 4., szombat

Házi kekszből csokoládés kekszszalámi

Nagy kedvenc Macimnál és nálam is.Keveset csinálok belőle mert különben rosszullétig tudjuk enni:-)És ne feledjük,hogy diétás de a mértékletesség akkor is fontos.





1.5 dl tejszínben felolvasztok 5 dkg cukormentes étcsokoládét.Hozzáadok 10 dkg vajat,édesítőt vagy nyírfacukrot és 2 ek rumot vagy konyakot,3 ek jó sötét kakaóport.Mikor egynemű masszám van akkor mehet bele 3 marék kekszmorzsa,1 marék lágy zabpehely,6 ek DW diótöltelék.
Lehet bele tenni aszalványokat,mazsolát,kókuszt,diót,mogyorót.
Fóliába csomagolva hengert formázok belőle és a hidegre teszem.Mikor megdermedt akkor egy tányér kókuszban meghempergetem és szeletelem.

Kekszez egy linzert használtam amit téglalapokra vágva megsütöttem és még melegen összemorzsoltam és hűlni hagytam.

3 megjegyzés:

  1. Szia Dia!
    Jó kis receptjeid vannak, kicsit bekukkantottam hozzád. Természetesen végig foglak olvasni, mert mint olvastad nálam, én is diétázom. Eddig -5 kg tartok.
    Jó lenne még egy tízest ledobni...

    VálaszTörlés
  2. Hello Kriszti!
    Andi vagyok a diawelness a termékek márkája:-)
    Menni fog drukkolok:-)

    VálaszTörlés
  3. Andikám, hadd írjak ide egy "istenkáromló" csokitorta receptet..., mikrohullámúban készül.

    10 dkg vajat 10 dkg étcsokival felolvaszt, majd belekever 10 dkg dw lisztet, 10 dkg eritritet (vagy dw édesítőt), 2 kávéskanál sütőport, 3 db egész tojást és ízlés szerint reszelt narancshéjat.

    600 W-on 6 percig kell 'sütni' 20 cm átm formában. (Ha teszel bele kimagozott, lecsöpögtetett meggyet, akkor hasonló lesz a Fekete-erdő tortához.)

    2-3 szeletre lehet vágni óvatosan, majd csokipudinghoz kevert 2 dl felvert tejszínnel megtölteni. Érdemes utána 2-3 órát a jégen hagyni, hogy egymás ízét átvegyék. Elküldeném a fotóját, de ide nem tudom felrakni...:-)

    VálaszTörlés