2012. február 12., vasárnap

DW kenyér

Régóta itthon sütöm a kenyeret.Sütőben és gépben is.
Mindkettőt szeretjük.
DW lisztről csoda finom kenyér készül.Érdemes kipróbálni.
CH:25/100 gramm






Hozzávalók:
50 dkg sütőliszt (lehet ennek megfelelő,zéró6.sima liszt,zabliszt keverék is)
3 dl víz
3 ek olaj
3 kávéskanál só
2 kávéskanál dw porcukor vagy valamilyen édesítő
2 dl joghurt vagy kefir
2 ek sikér
3 dkg élesztő

Én teszek még bele:1 ek búzacsírát,2 ek apró zabpelyhet és 1 ek kalcitont(szezámpelyhes zabkorpa)

Mehet bele burgonyapehely,fűszerek,sajt,magok,sült hagyma és őrölt bors(nyamm az de finom)

Alul a folyadék,bele a többi hozzávaló.Nagy méret,sötét szín,és vagy alapprogram vagy francia kenyér program.




1 megjegyzés:

  1. Az alapreceptem ugyanez, csak a 3 dl víz mellé 2 kanál tejfelt teszek. És nem friss élesztő, hanem a 7 g-os instant. Fokhagymapor, vmilyen zöldfűszer, őrölt kömény, szezám- és lenmag. A gépem olyan, hogy pont fordítva kell a hozzávalókat betenni és nincs ablaka... Tehát alulra a szárazanyag és felöntöm a vízzel vagy savóval. 10-12 percig figyelem, hogy kér-e még egy kis vizet, de általában nem. Otthagyom 2 órára, mert kizárólag alapprogramon sütöm, azon belül pedig a gyorsprogramot használom. (Ha nem, akkor előtte még egy órát melegít a gép, tehát minimum 3, de lehet 5 órás is a program.) Viszont van hozzá külön rozslapát (-rozskenyérhez) és van gluténmentes, ill. pizzaprogramja is. Nagyon okos kis gép. Ez a recept a DW sütőliszttel mindig sikerül és nagyon finom.

    VálaszTörlés