2012. február 18., szombat

Aranygaluska






Isteni kelt tészta,dió,selymes vaj,vanília öntet...mennyei volt a gulyásleves után.
Megérkezett az új sütőm és persze nekem azonnal olyat kellett csinálnom amit kb évek óta nem:-)
Kenyérsütő bedagasztotta,én szaggattam,formába tettem és letakarva magára hagytam.Elmentem fodrászhoz és mikor hazajöttem akkor megsütöttem.A gulyásleves elkészült már előtte.
Mennyei eledel...és természetesen szénhidrát csökkentett,low carb verzió.



3 dl tej
50 dkg ch csökkentett liszt
1 ek DW porcukor
2 tojás
csipet só
1 ek olaj
1 ek sikér
2 dkg élesztő

A géppel tésztát dagasztunk és lekapcsolt gépben 40 percet kelesztjük.Lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra nyújtjuk és pogácsa szaggatóvak kiszaggatjuk.Vajazott,morzsázott formába tesszük.1 sor tészta lazán téve,olvasztott vajjal meglocsoljuk és DW diótöltelékkel megszórjuk.
Ezt addig csináljuk amíg van tésztánk én 2x szórtam.A tetejére már nem fontos,de ha szeretnénk tehetünk diót.
Letakarva 2 órát hagyjuk kelni majd 180 fokon nekem 40 perc alatt lett kész.:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése