2012. január 29., vasárnap

Töltött kelkáposzta

Szeretem a kelkáposztát.Kivéve a kelkáposzta főzeléket.Mertem nagyot álmodni és elkészíteni egy új verziót.
Nem olvastam még ilyenről de éreztem csak jó lehet.rég készültem rá.Most megcsináltam.
Isteni finom lett.Más töltelékkel is el tudom képzelni.Vegáknak is ajánlom.Véleményem szerint önálló fogásként is megállja a helyét de a nagyétkűeknek el tudom képzelni párolt rizzsel,krumplipürével is.



Hozzávalók:

2 személyre

4 db kelkáposzta levél
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 fej gomba
1 kis sárgarépa reszelve
5 dkg sajt kockára vágva
12.5 dkg túró

bors
petrezselyem
olaj
2 tojás,liszt,DW panírmorzsa,szezámmag,lágy zabpehely a panírozáshoz

Elkészítés:

1 fazék vizet melegítek és mikor forr akkor beleteszem a kellevelet és lefedem.félreteszem és állni hagyom 5-10 percig.Nem kell főzni.
Hagymát 2 ek olajon megpárolom és hozzáadom a felkockázott gombát és a répát.10 percig párolom majd leveszem a tűzről.Hozzáadom a sajtkockákat,a túrót,fűszereket és egynemű krémmé keverem.
Betöltöm a leforrázott kel leveleket és feltekerem.
Panírozom és forró olajban kisütöm.
Tejföllel meglocsolom de el tudok képzelni hozzá egy tejszínes petrezselyem mártást is.

Tipp:
-lehet bele tenni bacont,sonkát akár csirkemell kockát is.
-házi túrót használtam de lehet juhtúróval is.


1 megjegyzés:

  1. Nahát, ez valóban hasonló!!! Klassz! Így is ki fogjuk próbálni!

    VálaszTörlés