2012. január 22., vasárnap

Svéd Húsgolyók

Nagyon szeretem a svéd áruház húsgolyóit,de ugye mivel szénhidrát csökkentetten eszünk ezért minden ilyen kilőve.De nem lehet ez akadály semmire hiszen mindent eszünk csak fehér liszteset,cukrosat nem.Múlthét vasárnap a szokásos húsleves után ez került a család asztalára.

Hozzávalók:
50 dkg darált hús ,1  fej vöröshagyma reszelve,1 tojás ,só ,bors,3 ek DW panírmorzsa
2 dl tejszín 
kevéske tej 
1 kiskanál liszt vagy keményítő
DW áfonya lekvár 
5 dkg vaj 
A húshoz hozzáadom a tojást, vöröshagymát, sót, borsot és a zsemlemorzsát, valamint 3 ek tejet vagy tejszínt,hogy formázható legyen. Kis golyókat formázok belőle és a felolvasztott vajban kisütöm. Ha elkészült, a visszamaradt vajat megszórom a liszttel vagy keményítővel, hozzáöntöm a maradék tejszínt és jól összeforralom, majd leszűrőm ,hogy sima krémes mártásom legyen.

Tálalhatjuk krumplipürével, vízben főtt krumplival, krokettel, sültkrumplival.

Én héjában főtt krumplit karikára vágva megpirítottam. A golyókat tányérra tesszük, meglocsoljuk a mártással ,áfonyát teszünk mellé és a választott köretet.
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése