2012. január 28., szombat

Narancsos Fánkocskák:-)


Jön a farsang és ilyenkor a legtöbben fánkot sütnek. Nagyikám szakácskönyvében mindig azt olvastam ez csak nagyon gyakorlottaknak való. Kicsit modernizáltam a dolgokat:-) A tésztát a gép megdagasztja,keleszti, lehet is nyújtani, szaggatni,kicsit pihentetni és sütni. Majd azon melegében bekebelezni.Jajj hányszor hallottam:"ne edd forrón ,fájni fog a hasad"...ohh nem nekem nem...pedig de:-)
Szénhidrát csökkentett verzióban is csúcs szuper.Sőt sokkal könnyebb a tésztája nekem mint a sima lisztes társaié.De aki úgy étkezik készítse úgy

Hozzávalók:

2.5 dkg élesztő
30 dkg DW sütőliszt vagy 50%-al csökkentett ch tartalmú liszt
2 tojássárgája
csipet só
1 teáskanál DW negyedannyi ugyanannyi
4 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 lapos ek sikér
1 narancs leve és reszelt héja
Tej kb. 1,5 dl volt.
olaj a sütéshez



Minden hozzávalót a gép üstjébe tettem és elindítottam a programot.Mikor megdagasztotta lekapcsoltam és a gépben hagytam kelni 1 órát.Deszkára borítottam és 1 cm vékonyra nyújtottam.Fánkszaggatóval szaggattam és lisztezett felületen 20 percet letakarva pihentettem.
Egy lábosba olajat forrósítunk, közepes lángra tesszük (nekem indukciós lapon 1300 W)és a fánkokat lisztezett felületen lévő felükkel felfelé az olajba tesszük és fedő alatt 1 percig sütjük, majd megnézzük, hogy megpirult-e, ha igen akkor fordítsuk meg és már fedő nélkül készre sütjük. Papírtörlőre DW porcukorral megszórjuk és lekvárral tálaljuk. Isteni finom!


1 megjegyzés: