2012. január 22., vasárnap

Máktorta







Mák?Igen igen.:-)Gyerekkoromba szerettem,utána meg nem ettem volna,mióta a férjemet ismerem és ő imádja én is szeretem:-)



Máktorta
 
 
Hozzávalók:
2 tojás,10 dkg DW porcukor,1dl tejszín,1 ek vaniliás cukor vagy vanilia aroma,15 dkg mák,1 púpos evőkanál DW liszt,2 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja
 

A sütőt 175°C fokra előmelegítem, és egy kb. 22 cm-es kerek formát kikenek vajjal és meghintem morzsával. A nyírfacukrot habosra keverem a tojásokkal, citrommal majd hozzáöntöm a tejszínt és a vaníliát. A lisztet a mákkal és a szódabikarbónával elvegyítem, és a tojásos masszába keverem. A sütőformába öntve kb. 15-20 perc alatt készre sütöm. Citromhéjjal, nyírfacukorral és citromlével elkevert mascarponét teszünk rá vagy a sütemény mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése