2012. január 28., szombat

Juhtúrós sztrapacska csicsókából

Ez az az étel ami sokszor eszembe jutott mióta másként étkezem.Mióta életmódot váltottunk.A krumpli mindig mumusnak volt kikiáltva egy diétázó számára.10 dkg krumpliban 20 ch van kb., de gyorsan emeli a vércukrot éhes lesz tőle hamar az ember.Ezt mondják.Ellenben itt a krumplipótló csicsóka.Ebből készült a sztrapacskám.Ne féljetek a csicsókának ismerten édesebb az íze mint a krumplinak de ebben egyáltalán nem lehet észrevenni.Nagyon finom,szénhidrát csökkentett verzió.




Hozzávalók:
3 db közepes nyers csicsóka
15-20 dkg liszt
2 db tojás
2 kávéskanál DW só
1 dl víz
20 dkg juhtúró
10 dkg bacon kocka


A csicsókát finom reszelőn lereszeltem,és hozzáadtam a többi hozzávalót a juhtúró és szalonna kivételével.
Vizet forraltam és nokedli szaggatóval kiszaggattam az apró galuskákat.
Mikor újra felforrt leszűrtem és 1 ek olajjal átkevertem.
A húsos szalonnákat apró kockára vágtam, egy teflonba megpirítottam .A felét kivettem és félretettem.Beletettem a galuskát és átforgattam.Hozzáadva a juhtúrót készre sütöttem.Tányéron megszórtam a szalonnával és 1 kiskanál tejfölt tettem rá.Petrezselyemmel díszítettem.

Tipp:
-ha száraz a juhtúró akkor egy pár kanál tejföllel lazíthatjuk.

3 megjegyzés:

  1. Szia Andi!

    Te hol tudsz venni csicsókát?

    VálaszTörlés
  2. Kriszti!
    Soroksár Hősök terén vettem a zöldségesnél.
    Csepelen nincs a piacon?

    VálaszTörlés
  3. Majd szétnézek, sajnos elég ritkán jutok el piacra.

    VálaszTörlés